Östgöta marknader logotype

Östgötamarknader

Hjälper dig sälja - Loppis och marknader runt om i Sverige

Bokning/Information /

Du som säljer


Några tips inför ditt besök

Ankomst och incheckning (gäller våra drop-inmarknader)

© Vi tar betalt direkt vid incheckning (gäller endast drop in-loppisarna), alltså innan ni kör in på marknadsområdet. Man kan oftast betala sin platsavgift med både Swish, kort eller kontanter, men ibland har vi flera marknader igång samtidigt och då har vi inte möjlighet att erbjuda kortbetalning överallt. Betalar du kontant blir vi glada om du tar med jämna pengar (se Priser). Dock ej mynt.

Behöver ni mer utrymme än en standardplats, meddela oss detta vid ankomst. Se respektive marknad för standardplatsens storlek. 

Eftersom det då och då regnar i det här landet så är det en bra idé att ta med en presenning för att täcka varorna tills solen kommer fram igen. Eller ta med ett partytält som både skyddar mot regn och gassande sol. Det ryms inom standardplatsens yta.

Är ni flera som vill stå tillsammans och sälja måste ni checka in ihop. Vi har ingen möjlighet att hålla tomma platser i väntan på era kollegor. Det går jättebra att flera delar på en plats.

Intrycket av marknaden blir högre, samt ni säljer bättre om ni har bord att lägga sakerna på. Inga presenningar eller filtar på marken är tillåtna (gäller samtliga marknader utan undantag). Några få saker kan ligga på marken i direkt anslutning till bilen/bordet. Möjlighet finns på vissa av våra marknader att hyra bord av oss (obs, begränsat antal). Dessa kan inte förbokas.

Det är trevligt om ni kan sätta prislappar på era varor. För kunden blir då utbudet mer överskådligt och försäljningen kan gå fortare. Prutning är lite osvenskt, men samtidigt ett väldigt roligt sätt att göra affärer på. Det tillhör loppisvärlden så var beredd på det. Ingen tar illa upp om du som säljare säger nej till ett för lågt bud.

Ta gärna med plastpåsar till de som handlar av er. Det är både trevligt och proffsigt.

Tidiga uppköpare

Ibland flockas ganska många runt säljborden på jakt efter det perfekta fyndet. På förekommen anledning vill vi meddela att ingen säljare ska accepetera att uppköpare och andra fyndsugna tar sig in i deras kartonger och bilar innan man packat upp. Detta beteende är inte ok, och ni måste säga ifrån på skarpen om det inträffar. Alternativt kan man låsa bilen och gå ifrån en kort stund tills de skingras. Vi arrangörer har inte möjlighet att bevaka säljborden.

Tips 1: Är man två stycken som ska sälja kan den ena packa upp och den andra hantera denna typ av tidig försäljning.

Tips 2: Ta inte ut alla saker direkt när ni kommer utan gör det i er egen takt.

Övrigt

Arrangörerna och ordningsvakten (gula västar) är till för er trivsel och säkerhet. Tveka inte att ta kontakt med oss om det är något ni funderar över. 

Vi kommer under dagen att gå runt och begära uppgifter på er som säljer. Det är lag på att vi ska ta dessa uppgifter. Länk till Skatteverket med förklaring till detta hittar du här:

Info från Skatteverket